Αρχική Μαθήματα Συνδέσεις Επικοινωνία Διάφορα Blogs

Προγράμματα

Μαθηματικών & Αστρονομίας

Προγράμματα Μαθηματικών

Sketchpad Geometer's Sketchpad

Ελεύθερο Μαθηματικό λογισμικό για εκμάθηση και διδασκαλία. To GeoGebra είναι μια ελεύθερη και πολλών πλατφόρμων εφαρμογή μαθηματικών για όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, που ενσωματώνει Γεωμετρία, Άλγεβρα, πίνακες, γραφήματα και Λογισμό, σε ένα πακέτο, εύκολο ως προς την χρήση.


Scilab Scilab

Το Scilab είναι ένα απλό περιβάλλον προγραμματισμού. Επιτρέπει την εύκολη χρήση των μαθηματικών συναρτήσεων, των στατιστικών μεθόδων και τη δημιουργία τυχαίων αριθμών για προσομοίωση. Επίσης προσφέρει μεγάλη ευκολία στην κατασκευή γραφημάτων και γραφικών παραστάσεων κάθε είδους.


Cinderella Cinderella

Αρχίζοντας από απλές τριγωνικές σχέσεις, συνεχίζοντας με τριγωνομετρικά θεωρήματα μέχρι και fractals και ομάδες μετασχηματισμών το Cinderella. Μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε και να χειριστούμε με δυναμικό τρόπο τις κατασκευές μας. Οπτικοποιούμε τη διαίσθησή μας, διερευνούμε και ανακαλύπτουμε σχέσεις.

Προγράμματα Αστρονομίας

Stellarium Stellarium

Το Stellarium είναι ένα δωρεάν πλανητάριο ανοιχτού λογισμικού για τον υπολογιστή σας. Δείχνει έναν ρεαλιστικό τρισδιάστατο ουρανό, όπως τον βλέπετε με τα μάτια σας, κιάλια ή ένα τηλεσκόπιο. Χρησιμοποιείτε με Μηχανήματα Προβολής Πλανηταρίων. Απλά ορίστε τις συντεταγμένες σας και ξεκινήστε.


Celestia Celestia

Ταξιδέψτε στο γαλαξία. Δείτε το σύμπαν μέχρι το σημερινό του σύνορο.


Shadows Free Shadows Free

Πρόγραμμα για το σχεδιασμό και την κατασκευή αστρολάβων.


WorldWide Telescope WorldWide Telescope

Ένα ακόμη πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος.


Solar System 3D Simulator Solar System 3D Simulator

Ένα πρόγραμμα προσομοίωσης του ηλιακού μας συστήματος.


Χάρτες του Ουρανού Χάρτες του Ουρανού

Οι "Χάρτες του ουρανού" είναι ένα πρόγραμμα που προβάλλει στην οθόνη και εκτυπώνει ουράνιους χάρτες, ενημερώνει για τα αστρονομικά γεγονότα, τις θέσεις των ουράνιων σωμάτων και δίνει πολλές άλλες πληροφορίες χρήσιμες